09/04/2013 Horinal – “Donzelles de l’any 2000”

El dimarts 9 d’abril
a les 20:30

A l’Horiginal
al carrer de Ferlandina 29, de Barcelona

Donzelles de l’any 2000

Recital-presentació d’aquesta antologia de poesia de vint-i-set dones poetes.

L’antologia està ordenada geogràficament pels territoris de parla catalana, cadascun introduït per una poeta de la generació anterior: de SUSANNA RAFART, el Principat; de TERESA PASCUAL, el País Valencià; d’ANTÒNIA VICENS, Illes Balears; de MARIA JOSEP ESCRIVÀ, Andorra; de JOSEFA CONTIJOCH, Occitània, i d’ANNA MONTERO, l’Alguer. Compta, a més, amb el pròleg de de MONTSERRAT ABELLÓ i l’epíleg d’ANNA AGUILAR-AMAT.

Maria Antònia Salvà es dirigia el 1934 A les donzelles de l’any dos mil sense imaginar que, gairebé vuitanta anys més tard, les dones poetes del seu país reivindicarien la pertinença a una mateixa tradició literària prenent aquest vers com ensenya. Procedents d’arreu dels Països Catalans i nascudes a partir de 1970, les dones poetes aplegades en aquesta antologia estableixen un diàleg amb les generacions que les precedeixen i miren el futur amb decisió.

Aquesta antologia uneix joves poetes inèdites amb poetes consolidades i representa l’exemple del vigor creador que experimenta la poesia en llengua catalana.

Del Principat hi participen MIREIA CALAFELL, MIREIA VIDAL-CONTE, ROSA COMES, SÍLVIA BEL, SÒNIA MOLL GAMBOA, MIREIA COMPANYS TENA, JÈSSICA PUJOL DURAN, XÈNIA DYAKONOVA, MONTSERRAT COSTAS, SANDRA DOMÍNGUEZ ROIG, LAURA DALMAU, RAQUEL ESTRADA ROIG, TERESA BOSCH VILARDELL i SARA BAILAC I ARDANUY; del País Valencià, JOANA NAVARRO, BEGONYA POZO, IRENE VERDÚ, NOÈLIA DÍAZ VICEDO, CHRISTELLE ENGUIX i ISABEL GARCIA CANET; d’Andorra, TERESA COLOM; de les Balears, MARIA ANTÒNIA MASSANET, GLÒRIA JULIÀ ESTELRICH, MAITE BRAZALES i FÀTIMA ANGLADA; AURÉLIA LASSAQUE d’Occitània i ANNA CINZIA PALOUCCI de l’Alguer.

donzelles2000

Cicle de l’Obrador de Recitacions I Noves Actituds Literàries (Horinal)

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: