Diccionari urbà, 1

Neologismes de civilitat i sensatesa per a barcelonins desvetllats

FEBRER de 2014

Publicats a Time out Barcelona
303, 304, 305 i 306

*   *   *

Paisacher   /  [paisátʃə]

Vista panoràmica que hom pot contemplar en els mostradors de les fleques, exhibida sobretot en una gradació ascendent que comença pel pa clàssic de farina, llevat, aigua i sal, passa pels pans més elaborats i complexos, després s’endolceix en la brioixeria i acaba als pastissets vienesos de xocolata amb mermelada d’albercoc.

*   *   *

Alcaldo / [əlkáldu]

Aquest vocable és una substitució popular del terme “alcaldable”. Hom anomena així els caps de llista dels partits polítics durant l’època de campanya de les eleccions municipals, període durant el qual la seva presència és tan abassegadora que qualsevol pot dir que se’ls troba fins a la sopa o, per extensió, al brou.

*   *   *

Monomental / [monuməntál]

Es tracta d’una paraula composta formada pel substantiu “mono”, terme col·loquial que designa la síndrome d’abstinència, i l’adjectiu “mental”, especificador d’una patologia psicològica. El mot descriu la sensació de buidor que senten els aficionats a la tauromàquia barcelonins des que els fou interrompuda l’addicció.

*   *   *

Almnac / [əlmnák]

Capçalera de la publicació anual que hauria de servir de guia i de calendari al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Contindria, presentat en forma de taules i seguint l’estructura harmònica del Zodíac, dades ocultes, astronòmiques i cabalístiques, concernents a les obres exhibides, cronologies i pronòstics artístics, etc.

MNAC

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: