Diccionari urbà, 15

Neologismes de civilitat i sensatesa per a barcelonins desvetllats

MAIG de 2015

Publicats a Time out Barcelona
364, 365, 366 i 367

* * *

Es-carda-elenc / [əskaɾdəlεŋ]

Aquest adjectiu modificat serveix per descriure característiques de tipus físic i moral ensems. Pot, doncs, detallar un so estrident que causa molèsties a tota una companyia de teatre o bé retratar un personatge molt prim que té tendència a fer l’acte sexual amb tot quisqui, repassant el catàleg de coneguts i saludats.

* * *

Cul-hi-seu / [kulisεu]

Sobrenom que hom dóna al Camp Nou. La paraula pren la forma del mot “coliseu” (espai colossal on s’hi celebren espectacles) i hi homenatja el primer camp del Barça, el del carrer Indústria, en el mur del qual s’hi abocaven els culs dels aficionats, els “culers”. A més, des de 1994, al Camp Nou, no hi ha públic dempeus.

* * *

Tai Maut / [taimáut]

Si la cultura “tai” és aquella que s’estén des del golf de Tailàndia cap al nord i el “maut” és un peatge que s’aplica als camions que travessen Alemanya (basant-se en la distància que recorren, el nombre d’eixos i les emissions de CO2), el Tai Maut és l’impost sobre la pol·lució de les autopistes del sud-est asiàtic.

* * *

Fascinerós / [fəsinəɾós]

Quan un crim, una acció malvada, una malifeta (facinus, en llatí) enlluerna i captiva quasi com un acte de bruixeria, provocant en la víctima un estat d’immobilitat, com si un lligam màgic l’hagués encantat i deixat feta un feix (fascis, en llatí), diem que el delinqüent resulta un “fascinerós”, un malfactor fascinant.

autopistatailandiaAutopista tailandesa

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: