Diccionari urbà, 25

Neologismes de civilitat i sensatesa per a barcelonins desvetllats

ABRIL de 2016

Publicats a Time out Barcelona
408, 409, 410 i 411

* * *

Es pot i fai / [əspɔtifai]

Aquesta sentència (amb el col·loquialisme “fai” per “faig”), sobre la permissivitat i la immediatesa de l’acció conseqüent, il·lustra l’àgil aprofitament que s’ha fet del gran forat legal d’internet. El lligam semàntic es produeix, sobretot, per homofonia amb el nom d’un dels reproductors en línia més populars (Spotify).

* * *

Himenatge / [imənadʒə]

Cercant substitutiu del terme homenatge (retre’s vassall d’algú) que no contingui la paraula “home”, es proposa la solució “himenatge”. Aquest mot, que pren com a referència la mucosa (membranosa, carunculada o absent) que hi ha a l’entrada de la vagina, serveix com a fórmula de respecte exclusiva per al gènere femení.

* * *

Li n’hi ha nou / [linianɔu]

Prenent “haver” en el sentit de “tenir”, aquesta combinació impossible de pronoms febles podria significar el següent: “A ell, li’n té allí un de nou”. On el subjecte el·líptic seria (desdoblat en complement de lloc -vet aquí el nus!-) Barcelona, el complement indirecte podria ser el ciutadà i la novetat… sorpresa!!!

* * *

Rep-te / [rɛptə]

En els processos de creixement personal, aquest mot conté l’acció i la descripció d’un moment clau: la consciència d’un objectiu difícil i estimulant (repte) que consisteix en fer-se càrrec de les manifestacions d’un mateix, admetre’s i voler-se com a companyia (rebre’s); l’acceptació de la solitud com un desafiament.

Spotify

Logotip de l’empresa “Es pot i fai” (Spotify)

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: