Diccionari urbà, 37

Neologismes de civilitat i sensatesa per a barcelonins desvetllats

MAIG de 2017

Publicats a Time out Barcelona
456, 457, 458, 459 i 460

* * *

Simi-lar / [similár]

Aquest mot transforma les divinitats romanes que representaven els avant-passats i protegien la casa (els “lars”), amb ironia darwinista, bo i suggerint la similitud que els ancestres devien tenir amb els micos (“simi”).

* * *

Temptacles / [təmtákləs]

Els temptacles són apèndixs de la transgressió, inestables i movedissos, que susciten i inciten el desig; extremitats prensores que atrapen l’incaut induint-lo, amb excitacions sensitives, a penetrar en un món prohibit.

* * *

Armanèutica / [armənɛutikə]

Filla borda de l’hermenèutica (art de determinar el significat d’un text per la via de desxifrar-lo), l’armanèutica és el bel·licisme aplicat a la interpretació, l’exegesi violenta de les metàfores (e.g. trencar els ous).

* * *

Dir-vegà / [dibəgá]

“Dir-vegà” és l’acció de deixar vagar la xerrameca més enllà dels límits de la pràctica d’abstenir-se del consum de qualsevol matèria d’origen animal, és a dir: desviar-se, erràtic, dels propòsits del vegetarianisme pur.

* * *

Pro-testa / [pɾᴐtestə]

El mot “protesta” ve del testimoni (testari) en favor de l’acusat (pro-), però com que ara defineix una expressió de refús o reclamació, li podríem retocar l’etimologia així: pro (a favor de) testa (el cap, el pensament).

SIMILARSimi-lar badaloní

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: