26/07/2017 Arts Santa Mònica – Generació Horiginal

El dimecres 26 de juliol
a les 19:00

A l’Arts Santa Mònica
a La Rambla, 7 , a Barcelona

Generació Horiginal. Inauguració

GENERACIÓ (H)ORIGINAL és un retrat coral representatiu d’un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que, al llarg de més de 15 anys, ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia en llengua catalana. Un grup de poetes que ha revolucionat el panorama poètic del país.

Aquest cau va néixer l’any 2001 de la mà de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba i Gigi Marzullo com a primer equip gestor. Més endavant, el 2002, Ferran Garcia fins a l’actualitat, i Josep Pedrals fins al juliol del 2015, han estat al capdavant de la programació, no sense la inestimable col·laboració de Núria Isanda. Al darrere hi ha hagut sempre l’empresari Manel Pérez.

Una etapa, un espai i un grup de poetes que queden fixats des de la seva contemporaneïtat. Un projecte fotogràfic que és balanç i testimoni viu d’un temps i d’una generació de generacions.

Han estat més de 70 retrats, més de 70 trobades en què l’energia del moment es convertia en el canal inspirador per buscar la fotografia, per intuir l’esperit de cada un i fixar-lo. Bars, caus d’intimitat, carrers, lavabos… Una aventura que finalment queda reflectida en aquesta exposició.

HORIGINALexposantamonica

Comissaris
MARTA HUERTAS
DÍDAC ROCHER

Fotografia
MARTA HUERTAS

Assessors (h)originals
FERRAN GARCIA MALLOL
JOSEP PEDRALS
MERITXELL CUCURELLA-JORBA
JAUME C. PONS ALORDA
NÚRIA ISANDA

Organitzen i produeixen
Arts Santa Mònica i Institució de les Lletres Catalanes

Col·labora
16è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

Disseny
Usquam 3

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: