Diccionari urbà, 48

Neologismes de civilitat i sensatesa per a barcelonins desvetllats

MAIG de 2018

Publicats a Time out Barcelona
503, 504, 505, 506 i 507

* * *

Vers aleta / [bεrzəlεtə]

Un “vers aleta” és aquella línia d’un poema que corona l’estrofa (fa l’aleta) de manera majúscula però tan subtilment que hom diria que està a la mateixa alçada que els altres versos: caplletra en cadència de caixa baixa.

* * *

Insulació / [insuləsió]

La “insulació” és una malaltia causada per un excés d’insularitat, és a dir, per un excés d’isolar-se i fer-se l’illenc (el gonella). Sol provocar deliris, febres, vertígens i mals de cap i pot deixar el cervell en coma.

* * *

Para-lític / [paɾəlítik]

Amb el prefix “para-” i el sufix “-lític”, aquest mot descriu el “més enllà de la pedra”, la transcendència de l’ésser que es veu afectat per l’abolició de les capacitats motrius i amb el cor ultrapassa la rígida quietud.

* * *

Retolí / [rətulí]

La primera persona del singular del passat simple del verb “retolar” (vaig posar un rètol on calia) sona igual que el nom del petit rosegador que fa por a les bèsties grosses: la inscripció que feres espanta les feres.

* * *

Cast i lletjos / [kastiʎeʤus]

En aquest nom de carrer, que rememora una batalla del general Prim (que vol dir flac, raquític i escarransit), la continència sexual absoluta d’un subjecte singular s’enfronta amb la manca de bellesa d’un plural inconcret.

PRIM_CON_LA_BANDERApeqCast i lletjos

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: