27/10/2020 Girona – La Planeta

El dimarts 27 d’octubre
a les 20:00

A La Planeta
al passeig de José Canalejas, 3, a Girona

El mèdium

Tot i ser conegut pels seus tractats i novel·les d’erudició i misteris, des dels vampirs als espies, JOAN PERUCHO (Barcelona, 1920-2003) va escriure un bon grapat de volums de poesia on s’esplaiava en la seva íntima relació amb el món i els seus fantasmes.

El mèdium (1954) és el títol del llibre de poesia més conegut de Joan Perucho. El poema, d’aquí el títol, evoca una sessió d’espiritisme, en la qual es convoca una noia que va morir jove a causa d’una malaltia: Odette. En el fons, era un exorcisme dels terrors de la Guerra Civil. El món d’abans havia desaparegut i tenia una presència fantasmal en la realitat de la postguerra.

Aquest caràcter misteriós i transcendent del fet poètic connectava amb el surrealisme i va permetre Perucho fer-se amic dels artistes del grup Dau al Set, que també reivindicaven l’art màgic.

L’actriu LAURA PAU i el poeta JOSEP PEDRALS ens conviden a un xou de lectura dramatitzada per evocar, en el centenari del naixement de Joan Perucho, aquell poeta d’El mèdium que estava a l’aguait dels pressentiments: prepareu la vostra sensibilitat per percebre presències ocultes.

Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: