03/02/2021 Girona – Casa de Cultura

El dimecres 3 de febrer
a les 19:00

a l’Aula Magna de la Casa de Cultura
a la Plaça de l’Hospital, 6, a Girona

Poesia viva en temps de pandèmia

Taula rodona amb GERMÁN BARTOLOMÉ, EDUARD BERNAL, TERESA FÈRRIZ, ANDREU GOMILA, CAROLINA HERNÁNDEZ i JOSEP PEDRALS.

La poesia és sempre present i s’adapta a tots els temps i totes les formes perquè està arrelada a la humanitat mateixa. Durant el confinament, la necessitat de posar paraules als sentiments va portar a omplir de versos Internet. Les xarxes socials van tenir un paper actiu tant en la difusió de poemes en els comptes particulars com en l’organització d’iniciatives virtuals al voltant de la creació i del fet poètic.

La iniciativa a Twiter @poetadeguardia oferia un poema diari a càrrec; el PoesiaFest40 va comptar amb un cartell de luxe encapçalat per Lluís Calvo, Dolors Miquel, Jaume C. Pons Alorda, Carles Rabassa, etc. També, iniciatives amb una trajectòria més llarga com ara Poesia d’Emergència van atendre més demandes poètiques que mai a través d’una línia telefònica. I el Dia Mundial de la Poesia va inundar la xarxa de poemes. Alhora, alguns festivals de poesia van haver de reinventar-se per tal d’adaptar-se a la nova situació, amb fórmules híbrides com el Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat.

Conversaran sobre aquestes iniciatives Josep Pedrals, Germán Bartolomé, Eduard Bernal, Teresa Fèrriz, Andreu Gomila i Carolina Hernández.

Dins el festival Ara Poesia 2021Els comentaris estan tancats.

  • Contacte:

    joseppedrals@hotmail.com
%d bloggers like this: